Lifestyle

Goedkoop shoppen tips – Mijn tips om goedkoop te shoppen

Goedkoop shoppen tips

Eerder heb ik al een artikel geschreven over tips om geld te besparen. Vandaag ga ik iets specifieker te werk en deel ik mijn tips om goedkoop te shoppen. Het gaat hier vooral om kleding, make-up en dergelijke. Want meestal als ik ga shoppen let ik erg op mijn geld. Dus, lees snel verder voor mijn goedkoop shoppen tips.

Goedkope winkels

Goedkoop hoeft niet altijd te betekenen dat de artikelen slecht zijn. Denk maar aan Primark. Primark is echt een van mijn favoriete winkels en niet eens perse omdat alles zo goedkoop is. Ze hebben ook meestal heel erg leuke spullen en ik koop echt altijd wel wat daar. Denk ook aan kringloop winkels.

Shop in de sale

Je hebt eigenlijk 2 belangrijke sale’s per jaar. Dat is in de zomer eind juli en rond kerst en het nieuwe jaar. Dan is het eigenlijk overal sale. Dan is het de beste tijd om te shoppen. Je moet er wel wat voor over hebben want je kan begrijpen dat iedereen wel een graantje wil meepikken van de sale. Extra druk dus.

Online winkelen

Je vraagt je misschien af waarom online winkelen nou goedkoper kan zijn. Het is toch dezelfde winkel? De reden dat het goedkoper kan zijn is dat je in de sale kan kijken en alles ziet. Ook wat in de winkel niet opvalt. Verder kun je vaak een kortingscode vinden online waar je korting voor krijgt.

Goedkoop shoppen tips

Nieuwsbrief en folders

Hou de folders in de gaten voor kortingen en aanbiedingen. Ik raad je ook aan om je in te schrijven  voor de nieuwsbrief van winkels waar jij graag shopt. Zo ben je up to date met wat er in de winkel hangt en zie je soms nog extra aanbiedingen die je nergens anders ziet.

Ebay / aliexpress 

Eigenlijk valt dit onder goedkope winkels maar het is toch net iets anders vind ik. Op ebay kan je heel veel kleding voor weinig krijgen als je maar goed zoekt. Kijk wel uit voor foute maten (je hebt veel chineze webshops er op zitten, die hanteren andere maten) en rare stoffen.

Outlet winkels

Van veel winkels heb je outlet winkels. Dat houdt in dat het een winkel is waar over bijna alles korting is. Dit zijn meestal artikelen van oude collecties. Kijk wel uit want soms zit er een foutje in de kleding. Je hebt onder andere outlet winkels van The Sting, Nike en Primark. Je hebt ook outlet winkelcentra.

Goedkoop shoppen tips

Vergelijk Items

Als je kijkt voor een item kun je beter verschillende items in verschillende winkels vergelijken. Een leren jasje van de Zara is leuk maar kan je waarschijnlijk wel goedkoper krijgen bij een andere winkel. Online kun je ook vergelijken en heb je ook veel vergelijkingssite’s.

Oude kleding en producten inleveren

Je wilt af van je oude kleding en producten en wilt het weggooien. Niet doen! Sommige winkels geven je korting of een gratis product als jij je oude kleding of producten weer inlevert. Zo weet ik dat je bij H&M je kleding kan inleveren voor korting en als je 6 lege MAC verpakkingen inlevert krijg je een nieuw product.

Denk na over je aankopen

Ja ik betrap mijzelf er soms ook op dat ik niet nadenk aan wat ik koop. Denk dus even na voordat je een (dure) aankoop doet. Heb ik dit echt nodig? Laat online je winkel mandje ook even een dag staan. Ik heb al zo vaak gehad dat ik de dag erna een paar items niet meer wilde.

Zo dat waren mijn tips! Ik hoop dat je er iets aan hebt en als jij nog een gouden tip hebt laat die ook vooral achter in de reacties.

Nog meer goedkoop shoppen tips? Bekijk hier mijn favoriete goedkope winkels. 

Kijk jij veel naar de prijs als je aan het shoppen bent?

FacebookInstagramBloglovinTwitter. 

3 thoughts on “Goedkoop shoppen tips – Mijn tips om goedkoop te shoppen”

Geef een reactie