Lifestyle

Tips tegen hoofdpijn.

Zelf heb ik spierspanningshoofdpijn. Dat is hoofdpijn die ontstaat door verkramping van mijn nek. Ik heb hier al zo’n 5 jaar last van. In de jaren heb ik wat dingen ontdekt die mijn hoofdpijn wat minder erg maken. Ik deel in deze post mijn tips en ervaringen.

image

 

Drink water.

Dit is mij altijd vertelt. Je moet sowieso veel water drinken, dat is gewoon gezond voor je. Maar op de een of andere manier werkt veel water drinken tegen hoofdpijn. Dus voel je hoofdpijn opkomen? Drink dan een aantal glazen water.

Doe rustig aan.

Als je hoofdpijn hebt helpt het niet om druk bezig te gaan. Indien het kan, ga even rustig op de bank zitten met een kopje thee. Loop niet te stressen want hierdoor span je je spieren aan en krijg je meer last.

Rustige omgeving. 

Een rustige omgeving is ook fijn. Geschreeuw, muziek of een televisie die te hard aan staat helpt allemaal niet mee. Ga als het kan naar een rustige plek en doe geen drukke dingen zoals muziek luisteren.

wp-1454193149832

Warme douche.

Ga onder een lekkere warme douche staan. Het klinkt raar omdat je hoofd heel heet aanvoelt maar het kan heel fijn zijn. Onder de douche ontspan je namelijk beter en komen je spieren los. Ook werkt het heel ontspannend wat ook weer tegen de hoofdpijn werkt.

Energierijke maaltijd.

Je hebt hier waarschijnlijk helemaal geen trek in. Dat heb ik ook nooit. Je kan ook hoofdpijn krijgen als je te weinig hebt gegeten en/of te weinig voedingsstoffen hebt binnengekregen. Eet daarom een gezonde goede maaltijd.

Advil.

Dit is het enige wat mij helpt qua medicatie. Ik heb echt van alles geprobeerd. Dit helpt mij ook niet elke keer maar soms kan het mij helpen. Let wel op dat je de advil tegen hoofdpijn moet hebben, de andere is anders.

Vaak hoofdpijn? Ga naar de dokter.

De laatste tip is naar de dokter gaan. Als je vaak last hebt van hoofdpijn kan dit een oorzaak zijn die je kunt oplossen met bijvoorbeeld fysio therapie.

Heb jij wel eens last van hoofdpijn? Wat doe je dan?

Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter. 

0 thoughts on “Tips tegen hoofdpijn.”

Geef een reactie