Beauty & Mode Budgetproof

Tips tegen miskopen – Hoe voorkom je een miskoop?

Tips tegen miskopen

Een tijdje geleden heb ik mijn kast met kleding en schoenen uitgezocht. Ik kwam er toen achter dat ik veel kleding had wat ik nooit aandoe, miskopen dus. Vroeger kwam dit wel vaker voor dan nu. Vandaag deel ik mijn tips tegen miskopen. Lees je mee?

Denk er over na

Miskopen komen vaak voort uit impuls aankopen. Mijn tip is om het artikel eerst te passen in de winkel. Denk er dan even over na en koop het niet gelijk. Als je een artikel echt graag wilt denk je er later nog over na. Is dit niet het geval? Dan wilde je het artikel toch niet zo heel graag als je toen dacht in de winkel.

Wanneer kan ik het aan?

Vraag jezelf de vraag bij welke gelegenheden je het kledingstuk aankunt. Is dit dat ene festival per jaar? Of kun je het artikel ook aan op andere gelegenheden. Als je je beseft dat het artikel helemaal niet vaak aankunt kun je het artikel misschien beter later hangen. Dan blijft het artikel alleen maar in je kast hangen.

Shop niet in de sale

Bij mij komt het vaker voor dat ik een miskoop heb doordat ik dit item heb gekocht in de sale. Wanneer iets veel goedkoper dan normaal is zijn we geneigd om het toch maar mee te nemen omdat het zo goedkoop is. Wat ik je aanraad is om te kijken naar de echte prijs van het artikel? Zou je het dan laten hangen? Kans is groot dat als het antwoord ja is je het beter kunt laten liggen.

Tips tegen miskopen

Vraag vrienden om advies

Wanneer je niet helemaal zeker bent of het kledingstuk echt iets voor jou is kun je het beste de hulp van je vrienden inschakelen. Goede vrienden weten vast wel wat je stijl is en of het past bij je of niet. Stuur een foto van een aanfoto naar je beste vrienden en wacht de reactie af. In de tussentijd kun je zelf nog nadenken over het artikel.

Heb ik het echt nodig?

Shoppen is leuk. En laten we even eerlijk zijn, de helft van de kleding die we bezitten hebben we eigenlijk helemaal niet nodig. Wanneer je een nieuw kledingstuk wilt afrekenen vraag jezelf dan af of je het echt nodig hebt of omdat je het koopt als impuls aankoop. Als je al 5 streepjes t-shirts in je kast hebt hangen hoef je echt geen 6de aan te schaffen. Je kunt dan beter op zoek gaan naar een item wat je nog niet bezit.

Vermijd online shoppen

Hoe leuk online shoppen ook is, als je geen miskopen wilt kun je dit beter vermijden. Ik heb mezelf tegenwoordig wel aangeleerd om artikelen die ik niet zo leuk vind echt terug te sturen. Vroeger hield ik deze artikelen wel eens omdat het teveel moeite is om terug te sturen en ik het dan net zo goed kan houden of weggeven nu ik het toch al thuis heb. Als jij dit ook hebt kun je het beste online shoppen vermijden. Pas in dit geval de items die je online hebt gezien eerst in de winkel.

Kan ik het combineren?

De laatste tip van tips tegen miskopen! Stel jezelf ook de vraag of het kledingstuk valt te combineren met de kledingstukken die je al hebt. Soms zie je wel eens een tof item, iets wat niet helemaal in jouw stijl is en misschien zelfs uit je comfort zone. Vraag jezelf in dat geval af of je het artikel daadwerkelijk gaat dragen en of je er wel een look mee kunt maken met oude items.

Meer tips over shoppen lezen? Lees hier tips om goedkoop te shoppen.

Heb jij wat aan deze tips tegen miskopen? Koop jij veel miskopen?

1 thought on “Tips tegen miskopen – Hoe voorkom je een miskoop?”

Geef een reactie