Ondernemerschap & Bloggen

Update: Weer meer bloggen & Schema

Jullie hebben het misschien wel gemerkt maar ik ben weer een stuk actiever dan voorheen. Omdat ik het een beetje vreemd vond om uit het niets weer actief te worden besloot ik om er een kleine update over te schrijven. Ik vertel je er alles over in deze update!

Niet actief

Zoals jullie weten was in een hele tijd bijna niet actief. Dat kwam onder andere door stage en school. Ik had het gewoon super druk en ik had bijna geen tijd meer voor mijn blog, ook had ik er eerlijk gezegd niet meer de motivatie voor. Dat vond ik wel jammer want ik vind het nog steeds erg leuk.

Maar dat is nu anders. Ik denk dat het kwam omdat ik stopte met een schema aan te houden. Ik stopte met het schema aangezien ik het gewoon zo druk had dat ik mezelf en jullie niet meer kon beloven dat er elke drie dagen een nieuw artikel online ging komen en ik mezelf niet zoveel stress wilde geven tijdens stage en mijn examen.

Ik merkte dat ik doordat er niks werd verwacht en ik geen vast schema had ik het als ik wel kon schrijven het ook niet deed. Terwijl ik er wel nog steeds plezier uit haal. Ik heb gewoon een stok achter de deur nodig als ik dingen doe. Het is ook goed om doelen voor jezelf te stellen wanneer het haalbaar is. Voorheen was het niet haalbaar in de drukke periode maar nu is het wel haalbaar.

Nieuwe opleiding 

Ik ga beginnen met een nieuwe opleiding. Dat is de opleiding Commerciële economie. Dit is op HBO niveau en ik gok dat dit een vrij pittige opleiding is. Toch vind ik het zonde om mijn blog op een laag pitje te houden omdat ik het nog steeds zo leuk vind als twee jaar geleden, toen ik deze blog begon. Vandaar dat ik het toch gewoon ga proberen zoals ik het voorheen heb gedaan. Toen ik namelijk MBO media manager studeerde ging het mij prima af namelijk.

Schema

Ik ga weer terug naar mijn oude schema! Dat houdt in dat er op maandag, woensdag en zaterdag een artikel (of video) online zal komen. Drie dagen vind ik zelf meer dan zat. Ik zie om mij heen bloggers die dagelijks of zelfs meerdere artikelen plaatsen per dag (hoe dan?) maar voor mij is dat niet haalbaar en is ook niet mijn intentie. Ik wil het graag zien als iets leuks en als ik mezelf zulke verplichtingen ga aanpraten ga ik het zien als werk en dat is niet wat ik wil met mijn blog.

Video’s

Zoals jullie hebben gemerkt heb ik twee video’s geplaatst. Een sfeer filmpje over de natuur en een make-up routine. Volgende week komt er een vlog online over de eftelling. Ik heb een nieuwe camera gekregen en ik vind het eens leuk om te experimenteren of ik het maken van video’s maken echt leuk vind.  Dit betekent niet dat ik standaard video’s blijf maken maar dat er af en toe in plaats van een artikel een video online komt.

Edit: Aangezien mijn laptop kapot is gegaan duurt het helaas iets langer met de video’s omdat ik dus nu niet kan editten. Ze komen snel online!

Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter. 

Geef een reactie