Beauty & Mode

Vans Slip On: De must-have lente schoenen

Vans slip on

Bron. Flickr

Eindelijk is het zo ver. De dagen worden ietsje langer en dikke jassen en sjaals kunnen in de kast blijven hangen. Dat betekent ook dat het sneakerseizoen weer aanbreekt. Hoog tijd dus, om je te gaan oriënteren betreft welke sneaker het beste bij jou past. Om alvast een duwtje in de goede richting te geven bij deze een ode aan een van mijn favoriete modellen: Vans Slip On.

Een stukje geschiedenis

In 1966 werd de eerste Vans winkel geopend. Alhoewel het in eerste instantie niet een skate merk was, zagen zij als eerste de functionaliteit en de stijl van de schoenen in. Nog geen 10 jaar na de opening van de winkel werden in California overal skaters gespot met de sneakers. Dit model is nu beter bekend onder de naam ‘authentics’. Het is een simpele schoen en dat sloeg aan in de scene; ze zitten lekker, ze zijn luchtig, je hebt grip en ze kosten niet te veel.

Wat voorheen een skate lijn was, ontpopte zich rond 2000 tot een populair merk ook onder de lifestyle sneaker liefhebbers over de hele wereld. Ondertussen sponsort Vans ook teams uit andere topsport zoals surfen en snowboarden. Er zijn tientallen theorieën over hoe het kan dat de schoenen zo’n succes zijn. Ik denk dat het komt doordat het schoenen zijn die overal bij passen, ze zijn simpel en ook totaal niet duur. Tegenwoordig moeten sneakers groot, kleurrijk en opvallend zijn. Het fijne aan Vans is dat ze altijd normaal zijn gebleven en focussen op waar ze goed in zijn.

Vans Slip On

De leukste editie is zonder twijfel de Slip On. Niet alleen vind ik dat dit model het beste te combineren is, ook heeft de Vans Slip On geen veters. Dat maakt het de perfecte lente en zomer sneakers. Je trapt ze makkelijk uit op het strand of tijdens de picknick, en trekt ze even makkelijk weer aan. Sinds enkele jaren komt het model ook met een platform. Dit maakt ze een stuk stabieler en dus comfortabeler. En niet onbelangrijk: je kunt ietsjes beter boven iedereen uitkijken bij het bezoeken van een festival.

Zoals ik al eerder zei laat het lenteweer niet langer op zich wachten. Als er een lente/zomer schoen is, dan zijn het wel Vans. Ze passen onder een simpele jeans, onder een jurkje, onder een nette outfit, onder een casual outfit. Met andere woorden: ze passen overal bij. Niet alleen omdat het een simpel model is. Ook omdat ze komen in alle mogelijke kleuren(combinaties), collabs en edities. Neem dus snel een kijkje op sportshowroom en vind jouw favoriete model.  A

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

3 thoughts on “Vans Slip On: De must-have lente schoenen”

Geef een reactie