Muziek

Verslag: Passenger

Twee dagen geleden ging in naar Passenger in jawel, de Ziggo Dome. Het was echt een prachtige avond en waar ik nog steeds verbaasd om ben; Ed Sheeran is een gast optreden komen doen. Dat was echt een heel raar en mooi moment. Ik vertel je er alles over in dit verslag.

Op de dag zelf moest ik eerst nog naar school. Daarna ging ik onderweg naar de Ziggo Dome. Ik ging daar heen samen met mijn moeder en twee andere vriendinnen. Die hadden andere plaatsen dan ons maar we vonden het wel gezellig om er samen naartoe te gaan en daar een hapje te eten.

Ik vond het supertof dat Passenger in de Ziggo Dome stond. Ik ben al jaren fan, eigenlijk sinds hij in het voorprogramma stond van Ed Sheeran in de Heineken Music Hall. Een jaar later had hij zijn eigen uitverkochte show in de HMH. En om nu te zien dat hij in een volle Ziggo Dome stond, werd ik wel een beetje trots van binnen. En eerlijk is eerlijk, Passenger verdient dit zeker.

Toen we aan waren gekomen bij bijlmer arena station gingen we eten bij Mamaris, een pizza en grill restaurant dicht bij het station. Ik koos natuurlijk voor een pizza. Het eten was echt heerlijk en we kregen een super grote pizza dus we zaten na het eten wel vol.

Toen was het tijd om alvast naar binnen te gaan. We hadden super goede zitplaatsen, we zaten namelijk in vak 111. Dat is heel dicht bij het podium. We moesten nog ongeveer een uur wachten voordat het voorprogramma zou beginnen maar het was wel al heel gezellig dus ik vond het niet erg.

Het voorprogramma vond ik niet zo heel leuk. Ik vond het een beetje eentonig. Hij verteld wel dat hij normaal een band mee heeft dus misschien ligt het daar aan. Ondanks dat vind ik het wel altijd leuk dat er voorprogramma’s zijn. Zo leer je toch weer nieuwe artiesten kennen die je normaal niet zo snel zou vinden.

Toen moesten we weer een half uur wachtten tot Passenger uiteindelijk zou komen. Die 30 minuten waren zo om en daar was hij uiteindelijk. Het begin van het concert was heel mooi gedaan en Passenger verbaasde me dat hij nog steeds zo geweldig was en misschien nog wel beter dan eerdere concerten.

Het concert van Passenger was echt heel mooi, hij song nieuwe liedjes van zijn nieuwe album en oude van eerdere albums. Daar was een goede afwisseling in. Wat ik leuk vind is dat hij per liedje echt verteld hoe en waarom hij dit heeft geschreven. Zo kom je echt een stukje dichter bij de artiest.

Passenger is altijd heel grappig, hij heeft zeker een goede dosis humor en dat maakt de avond toch wel wat leuker. Hij kan mij heel goed inspireren door zijn verhalen. Hij kan je zeker raken met de verhalen die hij verteld over zijn leven of zijn liedjes. Echt een inspirerende muziekkant.

Een van de tofste momenten vond ik wel dat hij de hele Ziggo Dome stil kreeg. Er waren meer dan 10,000 mensen en als iemand zou moeten niezen had je dat kunnen horen. Gelukkig is dat niet gebeurt en was het tijdens het nummer muisstil.

En natuurlijk wat ik zelf het coolste moment vond: Dat Ed Sheeran even rustig het podium kwam om een nummer te spelen. Ik ben denk ik nog nooit zo erg geschrokken in mijn leven. Dat was natuurlijk een leuke verassing aangezien dat mijn favoriete artiest is en ik al 5 jaar fan ben. Ik kon op dat moment niet normaal meer functioneren.

De rest van het concert was echt zo snel voorbij en ik was nog steeds in shock van Ed Sheeran. Maar het was verder echt een heel erg leuk concert en vooral heel mooi en inspirerend. Daarna was het helaas al weer tijd om naar huis te gaan.

Was jij bij het concert van Passenger?

 

Geef een reactie