Lifestyle Ondernemerschap & Bloggen

Voordelen Bunq – Voordelen van de bank waar ik bankier (+spaar tips)

voordelen bunq

Sinds enkele maanden geleden ben ik overgestapt naar de bank Bunq. Deze bank vind ik zelf super fijn en ik haal er veel voordelen uit. Met deze online bank heb ik mijn financiën goed in de hand. Alles is ontzettend overzichtelijk en je hebt veel fijne functies. Vandaag deel ik de voordelen van Bunq. Lees je mee?

Meerdere rekeningen openen

Het fijnste aan de bank Bunq vindt ik dat je meerdere rekeningen kunt openen. Dit gebruik ik vooral voor mijn budgetten. Dit geeft mij veel inzicht in hoeveel ik aan welke categorie uitgeeft. Ik heb een begroting gemaakt van alle categorieën waar ik geld aan geef. Wanneer ik mijn loon krijg zet ik mijn budgetten op deze verschillende rekeningen. Ik zet ook een deel op mijn spaarrekeningen en hou een deel over voor overige uitgaven.

Ik heb rekeningen voor de volgende categorieen:

 • Bunq sub-account (normale rekening)
 • Huur, zorg en school (hier laat ik ook mijn toeslagen en studiefinanciering op storten).
 • Abbo (abonnementen zoals Swapfiets, netflix en Nintendo online)
 • Kleding & Beauty
 • Food
 • Evenementen
 • Games, hobby & Books
 • Ov & Taxi
 • Cadeau
 • Spaarrekening rijbewijs
 • Spaarrekening reizen

Mobiel betalen

Deze functie vindt je ook al bij andere banken maar ik vindt het toch belangrijk om dit te benoemen. Het is namelijk een super handige functie. Eigenlijk gebruik ik bijna nooit meer mijn bankpas, maar altijd mijn telefoon in combinatie met de Bunq app. Het fijne aan de Bunq app is dat je je vingerdruk ook kan instellen waardoor het betalen super snel gaat en het ook veiliger is (geen pincode nodig). Je kunt ook makkelijk van rekening verwisselen. Bij mij staat het vaak op food want daar geef ik het vaakst geld aan uit.

Rekening delen

Niet heel relevant voor mij, maar ik weet dat dit makkelijk kan. Je kunt op een makkelijke manier een rekening delen, je kunt zelfs twee budgetten opstellen op een rekening. Natuurlijk kun je ook gewoon twee passen aanvragen voor ieder ander.

Notificaties

Bij Bunq krijg je altijd notificaties als er iets gebeurt op de app. Zo krijg je een notificatie als je betaald hebt bij een winkel. Ook krijg je een notificatie als er een incassoverzoek is. Het fijne aan bunk vindt ik dat je het incassoverzoek eerst moet accepteren voordat het daadwerkelijk van je rekening af is. Ik heb wel eens dat het een paar dagen laten beter uitkomt om te betalen. Dit is dus super handig.

Bron: Bunq – Voordelen bunq

Er is rente!

In deze tijd is dit een belangrijke eigenschap. Je krijgt namelijk bij Bunq nog gewoon rente. Op dit moment is dit 0,27%. Bij mijn vorige bank kreeg ik op een gegeven moment zelfs 0%… Daar heb je helemaal niets aan natuurlijk. Ook al is deze bank wat duurder dan mijn oude vindt ik het fijn gegeven dat ik toch wel iets van rente krijg.

Prepaid digitale creditcard

Door bunk heb ik nu ook een prepaid digitale creditcard. Hier heb ik ook een pas van ontvangen wat hetzelfde werkt als een normale creditcard. Deze creditcard komt zonder BKR en limieten. Het werkt hetzelfde als een normale pas, je kan betalen wat er op je rekening staat. Erg handig voor mij voor websites waar je alleen met creditcard kan betalen. Dit komt dus altijd wel van pas.

Automatisch sparen

Met Bunq kun je ook automatisch sparen. Als je iets koopt dan stort Bunq het wisselgeld (tot 0,99 cent) automatisch naar een spaarrekening. Als je bijvoorbeeld iets koopt van 2,80, dan stuurt bunq 0,20 cent op naar je spaarrekening. Zo kun je zonder dat je er heel veel van merkt een bedrag bij elkaar sparen. Dit werkt super fijn.

Bunq slice

Het laatste voordeel wat ik wil delen is Bunq Slice. Hiermee kun je op een gemakkelijke manier bijhouden hoeveel geld je nog krijgt van een bepaald persoon. Dit is ideaal voor etentjes, avondjes uit of op vakantie. Je kunt op een overzichtelijke manier zien wie wat betaalt zonder veel gedoe. Scheelt weer uitreken werk.

Bron: Bunq – Voordelen bunq

Conclusie

Dat waren de voordelen van bunq. Ik ben echt super tevreden met de bank Bunq! Ik kan het iedereen aanraden die actief met financiën bezig wilt zijn of gewoon dat extra beetje overzicht wilt hebben. Benieuwd geworden naar de diensten van Bunq? Klik hier om deze te bekijken.

Hou jij je veel bezig met financiën?

Wil je praktische tips om geld te besparen? Klik hier om mijn artikel over geld besparen te lezen.

1 thought on “Voordelen Bunq – Voordelen van de bank waar ik bankier (+spaar tips)”

Geef een reactie