Beauty & Mode Budgetproof Lifestyle

Vova, de app – Beter en goedkoper dan aliexpress?

vova

Goedkope websites springen als paddenstoelen uit de lucht. Bekende webshops die je waarschijnlijk wel kent zijn onder andere aliexpress, wish en ebay. Ik kwam laatst de website Vova tegen, een website die ontzettend veel op aliexpress lijkt. Lees in dit artikel wat ik van deze website vind!

Concept

Het concept is vrijwel hetzelfde als aliexpress. Chinese webshops verkopen hier voor ontzettend lage prijzen verschillende waren aan. Qua categorieën is het beide precies hetzelfde. Je kunt precies dezelfde producten kopen als op Aliexpress.

Wat ik gelijk merk is dat de categorieën op Vova wat meer geordend zijn. Bij Aliexpress zijn er zoveel categorieën dat het rommelig is. Bij Vova is het wat makkelijker te navigeren. Je kunt op deze website helaas niet sorteren op prijs, zonde! Je kunt wel sorteren op nieuw aanbod en populair. Wat ik wel mis bij Vova is de reviews, deze zijn moeilijk te vinden en de foto’s doen het niet altijd.

Prijs

De prijs is eigenlijk hetzelfde als aliexpress. Sommige categorieën zijn wat goedkoper en sommige wat duurder. Het ligt echt aan het product. Er is dus geen duidelijke winnaar. Het fijne aan Vova is echter wel dat je bij geen een producten verzendkosten betaalt. Je ziet dus gelijk wat je precies kwijt bent en er komt verder niets meer bij. Dat is wel ontzettend fijn.

vova

Betalen + verzending

Vova ondersteunt drie verschillende betaalmethode’s. Namelijk Ideal, paypal en creditcard. Het is erg fijn dat vova ook Ideal accepteert, sommige verkopers van Aliexpress gebruiken alleen paypal en/of creditcard. Gelukkig heb ik beide betaalmethode’s wel maar als je deze niet hebt kun je bij sommige kopers niets kopen. Vova heeft dus meet betaalmethode’s en wint op dit gebied.

Ik heb bij verschillende verkopers gekeken en meestal staat dat de verzending tussen 10 en 50 dagen duurt. Dit is dus hetzelfde als Aliexpress. Ook op Vova moet je dus niets bestellen wat je binnenkort nodig hebt want de verzending kan nogal lang duren.

Conclusie

Op sommige punten is de app beter dan Aliexpress. Op andere punten is Aliexpress weer beter. Ze gaan gelijk op. Vova is dus zeker vergelijkbaar met Aliexpress maar of deze app beter is, is niet te zeggen. Het is een leuke toevoeging aan mijn webwinkel lijstje.

Meer budget vriendelijke webshops ontdekken? Lees hier een artikel over 10 budget kleding webshops.

Ik heb een bestelling geplaatst op Vova. Willen jullie een shoplog op mijn blog zien?

10 thoughts on “Vova, de app – Beter en goedkoper dan aliexpress?”

  1. Ik heb vooral beauty spullen, accessoires en stationery (washi tape, stickers, pennen etc) gehaald! Dit haal ik ook altijd op Aliexpress. Binnenkort wanneer ik alles binnen heb zal ik een shoplog plaatsen, maar dat kan dus wel wat langer duren helaas!

 1. Goede avond joh wat interessant ik kende deze site ook nog niet ga zeker een kijkje nemen hartstikke leuk
  Ik stop heel vaak bij Ali en bij onze grote vriend wish
  Kan je ook een app van downloaden

  En ik wilde effe zeggen dat ik jou volg via in en fb

  Groetjes en een fijne avond

 2. Ik ben heel erg benieuwd of deze site beter zal zijn dan aliexpress! Dus ben zeker benieuwd naar een review!! #Winactie #Interesse #LoveStationery

 3. Meteen even de app gedownload om te kijken! Idd meer geordend maar ik denk dat ik het bij aliexpress houd. Deze ben ik toch wat meer gewend

Geef een reactie