Beauty & Mode

Zo blijft je make-up de hele dag zitten – Make-up tips

Zo blijft je make-up de hele dag zitten

Ik kan ontzettend lang over mijn make-up doen. Het is dan natuurlijk wel handig als dit ook een beetje goed blijft zitten. Vandaag deel ik mijn make-up tips waardoor je make-up langer blijft zitten. Lees je mee met deze make-up tips? zo blijft je make-up de hele dag zitten!

Primer en dagcrème

De grootste tip die ik kan geven is primer! Prime, prime, prime… Ik heb er ook dagcrème bij gezet aangezien dit ook kan dienen als een soort primer. Je hebt naast de reguliere faceprimer heb je ook andere primers die je kunt gebruiken zoals een oog make-up primer die je gebruikt voor oogschaduw.

Kies je producten verstandig uit

Sommige producten blijven nou eenmaal langer zitten dan anderen producten. Dit heeft te maken met de soort producten maar ook met de kwaliteit van het product zelf. Zo blijft matte lipstick langer zitten dan lipgloss. Als je een foundation hebt, blijven foundations zonder olie ook over het algemeen beter zitten. Bekijk dus reviews van producten online of de houdbaarheid van een product lang blijft zitten.

Poeder en fixingspray

Om je make-up te fixeren kun je producten gebruiken als poeder en fixingspray. Ik gerbuik sowieso altijd poeder om mijn foundation af te poederen. Ik ben zelf nog opzoek naar een goede fixingspray. Als iemand tips heeft laat het dan even achter in de comments!

Zo blijft je make-up de hele dag zitten

Lipliner

Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier niet zoveel gebruik van maak. Ik heb nooit zin om dit te doen maar om je lippenstift meer houdbaar te maken kun je een lipliner gebruiken. Doordat je een lijntje om je lippen maakt in de zelfde kleur heeft de lippenstift minder kans om uit te lopen.

Blijf van je gezicht af!

Dit vind ik soms nog wel lastig maar je moet zo veel mogelijk van je gezicht af blijven. Elke keer wanneer je je gezicht aanraakt slijt de make-up een beetje. Wanneer je dus veel aan je gezicht zit is je make-up er snel af. Probeer dus na het aanbrengen van je make-up zo veel mogelijk van je gezicht af te blijven.

Zo blijft je make-up de hele dag zitten

Gebruik kwasten

Gebruik voor het aanbrengen van make-up kwasten in plaats van je vingers. Kwasten zijn namelijk precies gemaakt om make-up aan te brengen, je vingers niet. De make-up zal daarom beter hechten aan je gezicht.

Bijwerken

Om te zorgen dat mijn make-up echt de hele dag blijft zitten neem ik altijd wat producten mee als ik ergens heen ga. Ik neem dan meestal concealer, poeder, lipstick en mascara mee. Het is fijn dat je nog even kunt bijwerken als iets er niet helemaal meer goed uit ziet.

Meer make-up tips lezen? Lees hier make-up tips voor beginners.

Heb jij nog een beauty tip die voor houdbare make-up?

4 thoughts on “Zo blijft je make-up de hele dag zitten – Make-up tips”

Geef een reactie